Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 2 Ιουνίου 2015

Απάντηση στο άρθρο Τσίπρα στην εφημερίδα Le Monde

Απάντηση στο άρθρο Τσίπρα στην εφημερίδα Le Monde



Τόσα χρόνια αρχηγός κόμματος και 4 μήνες πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και δεν εννοεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα και στην Ευρώπη. Ή ίσως πιστεύει ότι μπορεί με ψέματα να κοροϊδεύει διαρκώς ένα όλο και πιο ευρύ ακροατήριο.

Σε άρθρο του 2.500 λέξεων στη γαλλική εφημερίδα Le Monde (31/5/2015) επαναλαμβάνει μονότονα τη ΣΥΡΙΖαίικη προπαγάνδα, κατά την οποία υπεύθυνα για την κατάντια μας είναι τα μνημόνια που δήθεν εφάρμοσαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις (αν ήταν δυνατόν να εφαρμόσει πιστά μνημόνιο ο αντι – ευρωπαίος κ. Σαμαράς). «Ξεχνά» ότι η συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων δεν ήταν απαίτηση της Τρόικας αλλά επιλογή των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν στην επιταγή της Τρόικας για μείωση των κρατικών δαπανών. Θα μπορούσαν να συρρικνώσουν το υδροκέφαλο δημόσιο και όχι τους μισθούς του, πράγμα που θα εξυγίαινε και τη λειτουργία του. Θα μπορούσαν να καταργήσουν δεκάδες άχρηστους οργανισμούς και υπηρεσίες, απολύοντας το προσωπικό τους. Θα μπορούσαν να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, πράγμα που η Τρόικα είχε ζητήσει. Θα μπορούσαν να απελευθερώσουν τα ωράρια των καταστημάτων. Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά παρόμοια. Όμως δεν τα έκαναν χάριν των πελατειακών σχέσεων και ο κ. Τσίπρας τους ακολουθεί: δεν τα περιλαμβάνει μέσα στις προτάσεις που εκθέτει στο άρθρο του πως έκανε στους εταίρους μας. Με αποτέλεσμα τη συνεχή ύφεση και την καταστροφή της ιδιωτικής οικονομίας και της μεσαίας τάξης.

Για περισσότερα AV

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube