Weather Icon

FT: Διάλεξαν τη φτώχεια-Αφήστε τους Ελληνες στη μοίρα τους

«ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΘΟΥΝ,  ΑΣ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ»
Εδώ και πέντε χρόνια η Ευρώπη ασχολείται με την Ελλάδα και όχι με τα πιο σοβαρά προβλήματά της, χωρίς να έχει πετύχει σχεδόν τίποτα.
Αυτό σημειώνει σε ένα πολύ σκληρό του άρθρο στους Financial Times ο Φραντσέσκο Τζιαβάτσι. Ο καθηγητής Οικονομικών στο Bocconi University, στο Μιλάνο, ουσιαστικά γράφει ότι οι Ελληνες διάλεξαν τη φτώχεια και η Ευρώπη θα πρέπει να τους… αφήσει στη μοίρα τους. Και τονίζει ότι αφού η χώρα δεν θέλει να εκσυγχρονιστεί, η ΕΕ πρέπει να το αποδεχθεί, να ξεχάσει τα 400 δισ. που της έχει δανείσει και να μην δώσει περαιτέρω βοήθεια, χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του:

Για περισσότερα από πέντε χρόνια, η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ανησυχία της Ευρώπης. Αντί να επικεντρωθεί στην εργασία, τη μετανάστευση ή την πρόκληση της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, η προσοχή της ηπείρου έχει επικεντρωθεί σε μία χώρα που αντιπροσωπεύει το 1,8% της οικονομικής παραγωγής της ευρωζώνης. Θα ήταν ενδιαφέρον να υπολογιστεί πόσες ώρες έχει αφιερώσει η Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα τα τελευταία πέντε χρόνια. Φανταστείτε τον Μπαράκ Ομπάμα να παίρνει μέρος σε υψηλού επιπέδου συζητήσεις για μήνες στις οποίες στην ατζέντα ήταν ελάχιστα πέρα από την πολιτεία του Τενεσί. Αυτό κάνουν οι ηγέτες της Ευρώπης.

Για περισσότερα iefimerida

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube