Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 9 Ιουνίου 2015

Κυβερνητικές παροχές με… λεφτά του ΤΧΣ!

Πώς «μοίρασε» η κυβέρνηση τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ σε δύο εργάσιμες. Οι παροχές σε υπαλλήλους ΑΤΕ, Τ.Τ, η ενίσχυση στο ΕΤΕΑ και ο λογαριασμός στις εκκαθαρίσεις. Δεν μπορεί να παρακαμφθεί το ΤΧΣ για ΕΤΕΑ. Το προηγούμενο με ΕΒΖ και οι διαφορές.

Έναν νέο τρόπο άσκησης πολιτικής παροχών έχει βρει η κυβέρνηση καθώς μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες αποδέχθηκε αιτήματα τραπεζουπαλλήλων, ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ, στέλνοντας τον… λογαριασμό όχι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά στο ΤΧΣ μέσω των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών!
Την περασμένη Παρασκευή, 5 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των συλλόγων εργαζομένωνστην ΑΤΕ και στο νέο Τ.Τ και δεσμεύτηκε να εκδώσει ως το τέλος του μήνα υπουργική απόφαση, με την οποία να υποχρεώνονται οι υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ και ΤΤ να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.
Χθες Δευτέρα, 8 Ιουνίου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, συναντήθηκε με τους προέδρους του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής-Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ), Στέλιο Μπενετάτο και με τον πρόεδρο του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), Γιώργο Βίκα.

Στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το υπουργείο μετά τη συνάντηση, αναφέρεται ότι ο κ. Στρατούλης με επιστολή του ζητά από τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ, Ν. Μαράντο, να καταβάλλει στο ΕΤΕΑ τα 40 εκατ. ευρώ, που οφείλει η υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ, ως υπόλοιπο του ποσού των 380 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέκυψε με βάση προβλεπόμενη εκ του νόμου ειδική οικονομική μελέτη.
Ο κ. Στρατούλης ζητά πρακτικά να αλλάξει ο πίνακας κατάταξης των προνομιούχων πιστωτών, ο οποίος προβλέπει ότι πρώτα πρέπει να ικανοποιηθεί στο ακέραιο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αν περισσέψουν χρήματα οι υπόλοιποι.
Για περισσότερα Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube