Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 10 Ιουνίου 2015

Η Κομισιόν διαψεύδει την Αθήνα και η Αθήνα την Κομισιόν σχετικά με την ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις

Η Κομισιόν διαψεύδει την Αθήνα και η Αθήνα την Κομισιόν σχετικά με την ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις
Σχοινάς : «Ο Μοσκοβισί ενημερώσε την ελληνική πλευρά ότι οι προτάσεις της δεν είναι αποδεκτές γιατί υπολείπονται των όσων είχαν υποσχεθεί»
«Η μπάλα είναι ξεκάθαρα στο γήπεδο της Ελλάδας» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως η τεχνική δουλειά συνεχίζεται, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών προτάσεων.«Οι νέες προτάσεις υπολείπονται των όσων είχε υποσχεθεί η ελληνική πλευρά» επεσήμανε ο κ. Σχοινάς, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει για πλεόνασμα 1% το 2015 έναντι του 0,75% που έχει προτείνει η Ελλάδα.

Οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο των όσων συμφωνήθηκαν  μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την προηγούμενη εβδομάδα και ότι ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε σχετικά την ελληνική πλευρά χθές το απόγευμα.

Νωρίτερα την Τετάρτη πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει απάντηση από τους δανειστές στην ελληνική αντιπρόταση που κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο / απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες».
Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν η Αθήνα επαναέλαβε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δεν έχει ενημερωθεί από τον κ. Μοσχοβισί διαψεύδοντας με τη σειρά της τον κ. Σχοινά.
Η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις από τον κ. Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Όπως ειδικότερα σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ωστόσο η Ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσχοβισί».

Συνάντηση με Γιούνκερ 

Ερωτηθείς ο κ. Σχοινάς εάν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει για την ώρα προγραμματισμένη συνάντηση. το σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει μόνον την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής EΕ-CELAC στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του κ. Τσίπρα, του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με γαλλική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ έφυγε από το Brussels Group.

Ο ελληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 2:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube