Weather Icon

Ν. Αναστασιάδης: Δίκαια τα αιτήματα της Ελλάδας

Στήριξη στην Ελλάδα παρείχε σήμερα στο πλαίσιο των
εργασιών που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κυπριακής
Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε παρέμβασή του για το ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού
Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν
επιτέλους πολιτικές ανάπτυξης.


Όπως δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου, “θεώρησα καθήκον μου να παρέμβω και να υπεραμυνθώ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσον αφορά την ελαστικότητα επιλογών για την επίτευξη των προκαθορισμένων στόχων από πλευράς των θεσμών”.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως εξέφρασε κατανόηση ως προς τα αιτήματα της Ελλάδας για τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και οπωσδήποτε ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας.

“Θεωρώ δίκαια τα πλείστα όσα προβάλλονται, από πλευράς Ελλάδας, προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση που να αποτρέπει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη” ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Νίκου Αναστασιάδη διέψευσε αργά το βράδυ με δήλωσή του πληροφορίες που έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πει, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία, στον Κύπριο Πρόεδρο ότι προτίθεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

megatv

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube