Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 22 Ιουνίου 2015

Άρθρο του Παντελή Σαββίδη: Το σταυροδρόμι

Άρθρο του Παντελή Σαββίδη: Το σταυροδρόμι

Είτε υπάρξει είτε δεν υπάρξει λύση σήμερα στις Βρυξέλλες, η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο αστάθειας, ακόμη πιο επώδυνης από αυτήν που διανύει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η συμφωνία θα σημάνει την έναρξη εσωτερικών τριβών στην κυβέρνηση και αμφισβητήσεων στην κοινωνία, που δεν είναι σίγουρο ότι θέλει –και πολύ περισσότερο ότι μπορεί– να τις διαχειριστεί η κυβέρνηση. Η κατάληξη μπορεί να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλά σίγουρα θα επιδεινωθεί το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας και ο λαός θα διασπαστεί επικίνδυνα.
Η μη επίτευξη συμφωνίας οδηγεί τη χώρα σε άγνωστες και επικίνδυνες ατραπούς. Την καθιστά ένα διεθνές πειραματόζωο, ή μάλλον συνεχίζει στο ρόλο αυτόν. Το ζητούμενο για τους πειραματιστές θα είναι κατά πόσο μια χώρα μπορεί να επιβιώσει εκτός ευρώ, τι συνέπειες θα έχει στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, και κυρίως πώς πορεύεται προς την ανασυγκρότησή της – η οποία ούτε είναι βέβαιον ότι θα έρθει, ούτε διαφαίνεται ο χρονικός της ορίζοντας. Όλα αυτά έχουν ακαδημαϊκό (και ίσως πολιτικό) ενδιαφέρον για όλους, πλην αυτού που υφίσταται το πείραμα. Δηλαδή, ημών.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube