Weather Icon

ΚΥΠΡΟΣ: Πονοκέφαλος για τις αρχές η νιτρική αμμωνία

Πονοκέφαλο αποτελεί για τις διωκτικές αρχές η αποθήκευση της τεράστιας ποσότητας νιτρικής αμμωνίας που βρέθηκε στην Λάρνακα. Θέμα καταστροφής θέτει το Αρχηγείο αστυνομίας.

Θησέας Ιωάννου
Διάταγμα δικαστηρίου για την καταστροφή της τεράστιας ποσότητας νιτρικής αμμωνίας θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν οι διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα απασχόλησε έκτακτη σύσκεψη υπό τον αρχηγό της αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο αρχηγείο αστυνομίας και στην οποία έλαβαν μέρος επικεφαλής υπηρεσιών που διερευνούν της υπόθεση.
Την σύσκεψη απασχόλησε κατά κύριο λόγο το θέμα της φύλαξης της αμμωνίας με δύο προτάσεις να βρίσκονται υπό συζήτηση μια εκ των οποίων είναι και η καταστροφή τους σε συνεννόηση πάντα και με ξένες υπηρεσίες οι οποίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Ωστόσο μέχρι στιγμής οι πέντε τόνοι νιτρικής αμμωνίας βρίσκονται στο υπόγειο της κατοικίας όπου διέμενε ο 26 χρόνος στην Λάρνακα και την φύλαξη της έχουν αναλάβει δεκάδες πάνοπλα μέλη της αστυνομίας και μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης, οι έρευνες και οι ανακρίσεις συνεχίζονται και ακόμη με την λήξη του διατάγματος κράτησης του 26 χρόνου θα ζητηθεί η ανανέωση του. Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, η επικοινωνία και συνεργασίας με ξένες υπηρεσίες είναι συνεχείς και υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών.

Σε ό,τι αφορά την αμμωνία οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν να έφτασε μέσω των κατεχομένων και για το λόγο αυτό γίνονται εξετάσεις σε οδοφράγματα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή τις επόμενες ώρες θα βρίσκονται στην Κύπρο και ειδικοί πράκτορες της Μοσάντ που ασχολούνται εδώ και εβδομάδες με την συγκεκριμένη υπόθεση οι οποίοι και θα ενημερωθούν από τους ανακριτές για την πορεία των ερευνών.

Την ίδια ώρα απαντήσεις που ψάχνουν οι ανακριτές αναμένεται να δώσουν πιθανώς μέχρι και την Πέμπτη και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από ιδικούς τόσο στον υπολογιστή του 26 χρόνο όσο και στο κινητό του τηλέφωνο αφού δεν αποκλείεται να εντοπιστούν επαφές με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ήδη,σύμφωνα με πληροφορίες υλικό αρκετών ωρών από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης έχουν στα εργαστήρια τους οι ιδικοί έτσι ώστε να εντοπίσουν μέσα από αυτά τον 26 χρόνο και πιθανούς συνεργάτες του ενώ ήδη λήφθηκε και το υλικό κλειστού κυκλώματος από το αεροδρόμιο έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν ο ιδιοκτήτης της κατοικίας επίσης Λιβάνιος ο οποίος καταζητείται αναχώρησε μόνος του από την Κύπρο.
ant1iwo 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube