REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 16 Ιουνίου 2015

Οικονομική τρομοκρατία

Οικονομική τρομοκρατία

Γεώργιος Δουδούμης

Για μια ακόμη φορά προβάλλονται μαζικά και εντονότατα απειλές ότι έχουμε φθάσει στο παρά πέντε –ίσως και στο παρά ένα– χωρίς, για μια ακόμη φορά, να διευκρινίζονται οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι που απορρέουν από αυτές. Με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να βομβαρδίζουν τους ανήμπορους να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων πολίτες, το σκηνικό τρόμου συντηρείται ως ένα πρόσθετο εργαλείο των διαπραγματεύσεων, στο οποίο η διαμορφούμενη ψυχολογία παίζει ουσιαστικότατο ρόλο με δεδομένο ότι οι κάθε είδους δημοσκοπήσεις σκοπό έχουν να επηρεάσουν τους κυβερνώντες προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Είναι δυσάρεστη η διαπίστωση ότι εκτός από τον απλό κόσμο, ο οποίος δικαιολογημένα ούτε διαθέτει τις ειδικές γνώσεις αλλά ούτε γνωρίζει και τις συναφείς παραμέτρους –γεωπολιτικές, ενεργειακές κ.ά.– που σχετίζονται με το θέμα της σημερινής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, πολιτικά κόμματα, υποτίθεται υπεύθυνα καθότι κοινοβουλευτικά, δηλώνουν πρόθυμα να υπογράψουν την όποια συμφωνία αρκεί να προκύψει κάποια συμφωνία. Βέβαια, οι πρώτοι που θα επικρίνουν με σφοδρότητα την όποια συμφωνία υπογράψει η κυβέρνηση αναμένεται να είναι οι σημερινοί «πρόθυμοι», οι οποίοι θα αποβλέπουν στις ψήφους των απογοητευμένων πολιτών.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube