Γενικά θέματα , Ελλάδα 29 Ιουνίου 2015

Διαρκής κακοδαιμονία της Ελλάδας: Τα συμπτώματα και οι αιτίες

Διαρκής κακοδαιμονία της Ελλάδας: Τα συμπτώματα και οι αιτίες
Σάββας Καλεντερίδης
Τι πρέπει να γίνει, για να ελαχιστοποιηθεί η τουρκική απειλή και ως εκ τούτου και οι αμυντικές δαπάνες

Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στον παράγοντα «αμυντικές δαπάνες», οι οποίες σε συνδυασμό με τις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα δημόσια έργα αποτέλεσαν επί δεκαετίες την κύρια αιτία του υπερβολικού δανεισμού της πατρίδας μας, που οδήγησε στην υπερχρέωση της χώρας, με αποτέλεσμα την ουσιαστική υποδούλωσή της στους δανειστές.
Επίσης, οι δαπάνες στους ανωτέρω τομείς αποτέλεσαν και την κύρια αιτία επέκτασης της διαφθοράς στο σύνολο του πολιτικού συστήματος και των δομών του κράτους, γεγονός που αποτελεί την άλλη βόμβα στα θεμέλια αυτού που λέγεται ελληνικό έθνος.
Αρα μπορούμε αβίαστα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα Μνημόνια και οι προσπάθειες (sic) που κάνει η κυβέρνηση να βρει λύση στις Βρυξέλες αποτελούν φάρμακο για να καταπολεμηθεί το σύμπτωμα για κάποιο διάστημα και ότι, χωρίς να εξαλειφθούν οι αιτίες, τα συμπτώματα θα συνεχίσουν να αναπαράγονται και στο μέλλον, άρα και η Ελλάδα θα συνεχίσει να σέρνεται για δεκαετίες, όπως είχε προβλέψει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά!
Οσον αφορά τους τομείς της υγείας και των δημόσιων έργων, είναι ένα ζήτημα που σε κάποιο βαθμό λύθηκε από μόνο του, αφού η κρίση ανάγκασε τους πολιτικούς να περικόψουν δαπάνες και εξ αντικειμένου να περιοριστεί και η διαφθορά. Φυσικά, για να εξαλειφθούν οι αιτίες, πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το κράτος, ένα δίδυμο που αλληλοϋποστηρίζεται, παρασύροντας και κρατώντας τη χώρα στον βυθό. Το γεγονός ότι καμία κυβέρνηση δεν τολμά να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους που είναι υπεράριθμοι ή που προσλήφθηκαν παράνομα και παράτυπα, αποτελεί απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού. Αρκεί κανείς να φέρει στον νου του τη στάση που τήρησε στο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τηρεί ο κύριος Κατρούγκαλος, ή αλλιώς 12%!

Εκεί που το ζήτημα είναι και ευαίσθητο και ακανθώδες, είναι ο τομέας των αμυντικών δαπανών, όπου η υπαρκτή και διαπιστωμένη τουρκική απειλή αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί θαυμάσιο άλλοθι για κυκλώματα και πολιτικούς που εμπλέκονται στις αμυντικές δαπάνες. Να υπενθυμίσουμε ότι πολιτικοί και κυκλώματα διέλυσαν την εξαιρετικού επιπέδου ελληνική αμυντική βιομηχανία, κρατική και ιδιωτική, για να εξασφαλίζουν τις μίζες τους από τους κολοσσούς της αμυντικής βιομηχανίας των χωρών που υποτίθεται ότι εξοπλίζουν τις Ενοπλές Δυνάμεις μας.

Για να λυθεί το ζήτημα αυτό, να εξαλειφθεί μια αιτία από τις τρεις που αναφέρουμε στην αρχή του άρθρου μας, πρέπει να γίνουν δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι να εξυγιανθεί το αμαρτωλό δίδυμο, πολιτικό σύστημα και κράτος. Το δεύτερο είναι να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους ή να εξαλειφθεί η τουρκική απειλή.
Οι άλλοι τρόποι είναι η ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, κυρίως της ιδιωτικής. Υπάρχουν άπειροι τρόποι, πλην όμως προϋπόθεση γι’ αυτό είναι και πάλι η εξυγίανση του αμαρτωλού διδύμου.

Οσον αφορά την εξάλειψη της τουρκικής απειλής, αυτή εκτιμούμε ότι μπορεί να προκύψει από τα τεράστιας σημασίας γεωπολιτικά γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό της γείτονος και στον περίγυρό της.
Η εκρηκτική άνοδος του ποσοστού του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, η συνένωση των δύο καντονιών και οι προετοιμασίες για τη συνένωση και του τρίτου, στη Ροζάβα*, και η προοπτική εξόδου των Κούρδων στη Μεσόγειο, αλλάζουν δραματικά τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς στην περιοχή και επαληθεύει τη στρατηγική πρόβλεψη του στρατηγού Στάθη Στρατάκου. Ο εν λόγω, ως συνταγματάρχης, στη διατριβή που έκανε στη Σχολή Εθνικής Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου και στην παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν είχε προβλέψει ότι, όταν ολοκληρωθεί η πορεία του Κουρδικού, η Τουρκία δεν θα συνορεύει με τη Συρία!

Λαμβανομένου δε υπ’ όψιν ότι στην πορεία των εξελίξεων στο Κουρδικό καθοριστικός είναι ο ρόλος των ΗΠΑ, όπως καθοριστικός ήταν τις πρηγούμενες δεκαετίες και στην ανάπτυξη αλλά και την εκδήλωση της τουρκικής επιθετικότητας στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη, αξίζει να μελετήσουμε με προσοχή τις εξελίξεις, αλλά και να τις επηρεάσουμε στον βαθμό που δυνάμεθα. Αν το πράξουμε, τότε θα δούμε να διαφοροποιείται επί τα ελάττω η τουρκική απειλή και ως εκ τούτου και οι αμυντικές δαπάνες!
Αχ, δύσμοιρη πατρίδα, σε τίνων τα χέρια έχεις πέσει!!!

* Περιοχή στη Β. Συρία, που κατοικείται κατά κύριο λόγο από Κούρδους

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα “κυριακάτικη δημοκρατία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube