Weather Icon

Συριακός στρατός και Κούρδοι εναντίον Ισλαμικού Κράτους γύρω από τη Χασάκα, στα ΒΑ της χώρας

Συριακός στρατός και Κούρδοι εναντίον Ισλαμικού Κράτους γύρω από τη Χασάκα, στα ΒΑ της χώρας

REUTERS/GEORGE OURFALIAN
Συριακός στρατός (φωτ. αρχείου). 
Κουρδικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός πολεμούσαν στη διάρκεια της νύχτας σε ξεχωριστά μέτωπα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους γύρω από την πόλη Χασάκα, καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περισσότερες συνοικίες της πόλης, η οποία βρίσκεται κοντά στα ιρακινά σύνορα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ι.Κ. εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των νότιων προαστίων της Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχεται εναντίον του Ι.Κ. στα περίχωρα της συνοικίας Γκουιράν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χασάκα.
Πάντως η YPG ανακοίνωσε ότι δεν συνεργάζεται με τον συριακό στρατό, ο οποίος πολεμά εναντίον των τζιχαντιστών στη νοτιοδυτική συνοικία Αλ Νάσουα και στην περιοχή που βρίσκεται το κτήριο των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Η Χασάκα διαιρείται μεταξύ περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και άλλες υπό τον έλεγχο των κουρδικών αρχών, ενώ ο πληθυσμός της αποτελείται από Άραβες και Κούρδους μουσουλμάνους, καθώς και χριστιανούς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube