Weather Icon

Φήμες για επικοινωνία Μέρκελ-Σαμαρά με σκοπό την στήριξη συμφωνίας

Φήμες για επικοινωνία Μέρκελ-Σαμαρά με σκοπό την στήριξη συμφωνίας
Σύμφωνα με φήμες που επικαλείται σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o οικονομικός συντάκτης των New York Times, Landon Thomas,  η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επικοινώνησε το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,  Αντώνη Σαμαρα ώστε να τον πείσει να στηρίξει την συμφωνία που πρόκειται να φέρει ο κ. Τσίπρας στο κοινοβούλιο.

“Πιθανό η Μέρκελ να επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα”, σχολιάζει ο συντάκτης.

  Follow
Maybe Merkel wants a Greek deal. Rumor has it she just called Samaras to persuade him to support deal Tsipras puts before parliament.
Ολα αυτά έρχονται στον απόηχο της  συνεδρίασης της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Γάλλο πρόεδρο,Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με επίκεντρο την Ελλάδα και τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων, ενώ πιθανό είναι να συζητηθεί στο Βερολίνο και  ένα προσχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών μεταξύ των ηγετών, το οποίο στην συνέχεια θα παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά σαν μία βάση συμφωνίας.  
Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου πριν την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο
Λίγες μόλις ώρες πριν αρχίσει η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο, σύσκεψη πραγματοποείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με παρόντες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς εντατικοποιείται η διαπραγμάτευση μεταξύ της χώρας μας και των πιστωτών, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας.
KATHIMERINH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube