Γενικά θέματα 10 Ιουνίου 2015

Η Τουρκία δημιουργεί την πρώτη στρατωτική της βάση στο Κατάρ

Η Τουρκία δημιουργεί την πρώτη στρατωτική της βάση στο Κατάρ

Στρατιωτκή βάση ιδρύει στο Κατάρ η Τουρκία, στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της επεκτατικής της πολιτικής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο του Ταγίπ Ετντοργάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου, για διεκδίκηση της οθωμανικής κληρονομιάς.
Στη στρατιωτική βάση, που ιδρύεται κατόπιν υπογραφής σχετικη΄ς συμφωνίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, θα υπηρετούν σε μόνιμη βάση 3.000 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες, αριθμός που μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 2.000!
Στη στρατιωτική βάση, η οποία θα ενεργοποιηεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των νομικών, τεχνικών και διπλωματικών διαδικασιών, θα είναι διοικητής ένας ταξίαρχος του στρατού, ενώ θα υπηρετεί προσωπικό του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού αλλά και της πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης, θα σταθμεύει σε μόνιμη βάση μονάδα της Διοίκησης του Ανορθοδόξου Πολέμου, η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου.
Οι στρατιωτικοί που θα υπηρετούν στη βάση, θα αμοίβονται με μισθό εξωτερικού.
Η απόφαση για την ίδρυση της στρατιωτικής βάσης δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα του τουρκικού κράτους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube