Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 10 Ιουνίου 2015

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ σε Βρυξέλλες

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού» λένε Παρίσι και Βερολίνο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ
Μετά τις χθεσινές αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί ή όχι η τριμερής, νέα φημολογία έρχεται στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση, σύμφωνα με την οποία τέτοιο ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με γαλλική πηγή που επικαλείται το Reuters, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την Τετάρτη μεταξύ του κ. Τσίπρα, του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου.

«Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση σε αυτό το στάδιο – θα δούμε τι θα γίνει, όταν φθάσουμε εκεί» δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος το οποίο επιβεβαίωσε και η Γραμματεία της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα γίνει συνάντηση, δήλωσε από την πλευρά της και η εκπρόσωπος της καγκελαρίας, ενώ σε ερώτηση αν η γερμανική πλευρά θέτει όρους για να γίνει αυτή η τριμερής απάντησε αρνητικά.

Μια συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρόλο που η Γερμανίδα καγκελάριος δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες μαζί του κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς.

Οσον αφορά τις ελληνικές προτάσεις η εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι αυτές συζητούνται στις Βρυξέλλες και εμείς δεν θα τις σχολιάσουμε. 

Παράλληλα, απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος σε σχέση με το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχει μεταξύ τους στενή συνεργασία και εμπιστοσύνη. 
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube