Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιουνίου 2015

Πούτιν: Συμφωνία με Ιταλία για κατασκευή ελικοπτέρων AW-189 σε ρωσικό έδαφος

Πούτιν: Συμφωνία με Ιταλία για κατασκευή ελικοπτέρων AW-189 σε ρωσικό έδαφος
Στα σκαριά συμφωνία της Ρωσίας με την Ιταλία για την κατασκευή των υπερσύχρονων πολιτικών ελικοπτέρων βαρέως εξοπλισμού AW-189 σε ρωσικό έδαφος. Οπως δήλωσε από το Μιλάνο όπου παρευρίσκεται στα πλαίσια της EXPO 2015 ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόκειται να εκπονηθεί συμφωνία με τη ρωσική Rosneft για την από κοινού παραγωγή των βαρέου τύπου ελικοπτέρων: «Συζήτησα επί του θέματος με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι . Οι ιταλικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ με συμβόλαιο ύψους 3 διεσεκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο κατασκευής έως το 2025» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Πούτιν.

Νωρίτερα οι εταιρείες FinmeccanicaRostec και Rosneft υπέγραψαν τριμερή συμφωνία για την παραγωγή AW-189 βαρέως εξοπλισμού ελικοπτέρων στη Ρωσία. Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή 160 ελικοπτέρων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube