Weather Icon

Στη μνήμη του Aftab Bahadur: “H κραυγή ενός βασανισμένου ανθρώπου κάνει το γύρω του κόσμου”

του Μάριου Ευρυβιάδη

Στις 4:30 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου, στην Λαχόρη του Πακιστάν  δολοφονήθηκε από το πακιστανικό κράτος με την αγχόνη ο Aftab Bahadur. Ήταν 38 χρόνων, ορφανός απο οικογένεια. Ήταν και χριστιανός. Για 22 χρόνια ο Aftab ήταν μελλοθάνατος.

Ήταν 15 xron;vn, όταν το 1992 καταδικάστηκε σε θάνατο για συμμετοχή σε δολοφονία τριών ατόμων μετά απο δυο ψευδομαρτυρίες. Έκτοτε και οι δυό ψευδομάρτυρες απέσυραν τις κατηγορίες. Ο ένας που τον ενέπλεξε ήταν  και ο μουσουλμάνος εργοδότης του, που καταδικάστηκε για τις δολοφονίες, αλλά βρίσκεται ακόμη στη ζωή.
Όταν ο Aftab πρωτοσυνελήφθη, η αστυνομία του ζήτησε 50 χιλ. ρουπίες για να τον αφήσει ελεύθερο, κάτι που ο δεκαπεντάχρονος ορφανός αδυνατούσε να πληρώσει. Τότε, το 1992, η νομοθεσία επέτρεπε την καταδίκη ανηλίκων. Άλλαξε το 2000.
Ένα φύλακας μαρτύρησε, ανώνυμα, πως πριν την εκτέλεση ο Aftab έκλαιγε και έλεγε πως ήταν αθώος.
Στις 9 Ιουνίου η βρετανική Γκάρτιαν φιλοξένησε κείμενο του Aftab με τίτλο, “My 22 years on Pakistan’s death row could end this weekend. What purpose could my execution serve?”
Μια ζωή μπορεί να μην αξίζει τίποτα μέσα στο άπειρο σύμπαν, όμως τίποτα δεν αξίζει όσο μια ζωή. Ο Aftab Bahadur δολοφονήθηκε από το το ισλαμιστικό κράτος του Πακιστάν. Και όπως λέει ο ποιητής “η κραυγή ενός βασανισμένου ανθρώπου κάνει το γύρω του κόσμου“. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube