Weather Icon

Μητσοτάκης: 5 ισοδύναμα μέτρα, αξίας 2 δισ.

Πέντε συγκεκριμένα και κοστολογημένα ισοδύναμα μέτρα συνολικού ύψους κοντά στα 2 δισ. ευρώ, τα οποία -εφόσον υιοθετούνταν από την κυβέρνηση- θα έκλειναν το δημοσιονομικό κενό, φέρνοντας τη συμφωνία με τους θεσμούς, προτείνει με σημερινό (Πέμπτη) του άρθρο στην «Καθημερινή» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Τα μέτρα, που κατά τον κ. Μητσοτάκη μπορούν να αντισταθμίσουν παράλογα αιτήματα (όπως η άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ και η αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια), είναι:
· Αφαίρεση προνομίων («προσωπικές διαφορές» και εξορθολογισμός στρεβλώσεων ενιαίου μισθολογίου) από ειδικές ομάδες δημοσίων υπαλλήλων. Δημοσιονομικό όφελος: 400.000.000 ευρώ

· Άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, χωρίς καμία μεταβατική διάταξη. Δημοσιονομικό όφελος: 300.000.000 ευρώ
· Εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Δημοσιονομικό όφελος: 300.000.000 ευρώ
· Κατάργηση της ετήσιας επιχορήγησης των ταμείων ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και κάλυψη του κενού με τα έσοδα από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Δημοσιονομικό όφελος: 600.000.000 ευρώ
· Μετατροπή των εισφορών «υπέρ τρίτων» σε εισφορές «υπέρ όλων». Δημοσιονομικό όφελος: 300.000.000 ευρώ
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να υπογράψει συμφωνία στην κατεύθυνση που προτείνω, ακόμη κι αν αισθάνεται αδύναμος να την υλοποιήσει», καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης.
Σημ:  Προφανώς πρόκειται για συνωνυμία με των τέως υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην προηγούμενη φορομπηχτική κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα από αυτά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube