Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράκ , Ισλάμ 2 Ιουνίου 2015

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το Ιράκ με 2.000 αντιαρματικά όπλα

1.000 από αυτά εστάλησαν απ’ ευθείας στην κυβέρνηση στη Βαγδάτη

Tο Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι η παράδοση των όπλων θα βοηθήσει το Ιρακ στην άμυνά του ενάντια στους βομβιστές αυτοκτονίας

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν συνολικά 2.000 αντιαρματικά όπλα ΑΤ-4 στο Ιρακ, με σκοπό την ενίσχυση του στρατού της χώρας στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Συγκεκριμένα, 1.000 από αυτά τα όπλα εστάλησαν απ’ ευθείας στην κυβέρνηση στη Βαγδάτη, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στην ίδια περιοχή από τον συνασπισμό με επικεφαλής την Αμερική, για την εκπαίδευση των ντόπιων και για μελλοντικές ανάγκες, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας στο Reuters χθες.
Μιλώντας ανώνυμα, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η παράδοση κράτησε αρκετές μέρες, αλλά δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες.
Tο Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι η παράδοση των όπλων θα βοηθήσει το Ιρακ στην άμυνά του ενάντια στους βομβιστές αυτοκτονίας που εμφανίζονται οδηγώντας αυτοκίνητα γεμάτα εκρηκτικές ύλες. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν τη μέθοδο αυτή τον περασμένο μήνα για να καταλάβουν την πόλη Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις.
Proto Thema

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube