Άσκηση Κύπρου-Ισραήλ «Ονήσιλος-Γεδεών» – Σάρωσαν του αιθέρες Ισραηλινά F15 και F16 (β’ιντεο)

Άσκηση Κύπρου-Ισραήλ «Ονήσιλος-Γεδεών» – Σάρωσαν του αιθέρες Ισραηλινά F15 και F16 (β’ιντεο)

Μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησαν Εθνική Φρουρά και Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ. Μαχητικά F15 και F16 πέταξαν πάνω από την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, αλλά και σε χαμηλό ύψος στην περιοχή Βασιλικού και Ζυγίου. Συμμετείχαν και ελικόπτερα Apache, ενώ το σενάριο περιελάμβανε και την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
Μαχητικά αεροσκάφη F 16 και F 15 του Ισραήλ σάρωναν για έξι ώρες τους κυπριακούς αιθέρες
Μετείχαν σε κοινή άσκηση με την Εθνική Φρουρά με την επωνυμία «Ονήσιλος-Γεδεών».
Τα σενάρια της άσκησης, προέβλεπαν την προστασία του τερματικού σταθμού Βασιλικού και της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο, από εχθρική αεροπορική επιδρομή, με εικονικές εμπλοκές και αερομαχίες, ενώ τα μαχητικά του Ισραήλ πέταξαν και πάνω τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και σε χαμηλό ύψος στην περιοχή Βασιλικού- Ζυγίου.
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονταν από το πρωί και τα πληρώματα των αντιαεροπορικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς που διαθέτει η Εθνική Φρουρά, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αντέννα τα μαχητικά του Ισραήλ πραγματοποίησαν και εικονικές βολές κατά επίγειων και θαλάσσιων στόχων στην παρουσία του υπουργού Αμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.
Πτήσεις από τα μαχητικά του Ισραήλ και ελικόπτερα Απάτσι έγιναν και στην ευρυτερη περιοχή Παφου- Τρόοδους  και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η άσκηση που ολοκληρώθηκε το μεσήμέρι ήταν καθ όλα επιτυχημένη

Νωρίτερα
Κοινή άσκηση με την επωνυμία «ΟΝΙΣΗΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ – 1/2015», πραγματοποίησαν χθες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας για κοινές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
Η άσκηση διεξήχθη εντός του FIR Λευκωσίας, στην ευρύτερη περιοχή Πάφου – Τροόδους, και σε αυτή συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διάφορων τύπων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΝΤ1 Κύπρου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube