REAL TIME |

Weather Icon

Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα να γίνει μέλος στην τράπεζα των BRICS

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο της αναπτυξιακής τράπεζας Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα να γίνει μέλος στην τράπεζα των BRICS 

Την ώρα που η αγωνία εν μέσω διαπραγματεύσεων βρίσκεται στο
κατακόρυφο γίνεται γνωστό ότι οι αναδυόμενες χώρες προσεγγίζουν την Ελλάδα
με σκοπό να συμμετέχει στο μεγαλεπήβολο project της αναπτυξιακής
τράπεζας των BRICS, που αναμένεται να αποτελέσει σοβαρό αντίβαρο σε ΔΝΤ
και Παγκόσμια Τράπεζα.


Όπως γίνεται γνωστό τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο / αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS [Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική], Σεργκέι Στορτσακ. Ο κ. Σεργκέι Στορτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS!

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στορτσακ εκφράζοντας του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας του εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS. στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

news247

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube