Weather Icon

Πυρηνική και η Σαουδική Αραβία; – «Ο,τι έχουν οι Ιρανοί θα έχουμε κι εμείς»

Πυρηνική και η Σαουδική Αραβία; – «Ο,τι έχουν οι Ιρανοί θα έχουμε κι εμείς»
«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» λέει η Αραβική Χερσόνησος

Η Σουηδική Αραβία και τα κρατίδια της Αραβικής χερσονήσου «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια» αν το Ιράν μετά την συμφωνία που διαπραγματεύεται σήμερα με τις ΗΠΑ εξακολουθήσει να έχει την δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών οπλών, δήλωσε ο 70χρονος πρίγκιπας Ταρκί μπιν Φαιζαλ, πρώην αρχηγός της σουηδικής υπηρεσίας Πληροφοριών. Και πρόσθεσε: «Ο,τι έχουν οι Ιρανοί θα έχουμε κι εμείς». 
Δεν είναι αυτό πολύ εύκολο. «Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε συμφωνία, θα υπάρξει πίεση για πυρηνική διασπορά στη Μέση Ανατολή», προβλέπει ο Γκάρι Σειμόρ, πρωην συμβουλος του προεδρου Μπαρακ Ομπαμα για τα πυρηνικά, σε δηλώσεις του στους  «New York Times». Και, σχολιάζοντας τις σαουδαραβικές προθέσεις, ο κ. Σειμόρ επισημαίνει ότι «υπάρχει πρόβλημα δυνατότητας. Πώς θα εξασφαλίσουν (οι Σαουδάραβες) πυρηνικά χωρίς βοήθεια από το εξωτερικό;»


Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι χώρες της Αραβικής χερσονήσου δεν διαθέτουν την επιστημονική και τεχνολογική υποδομή όπως το Ιράν, αποκλείει να προσφέρουν οι δυτικές χώρες την σχετική βοήθεια αλλά δεν αποκλείει να βοηθήσει η Βόρεια Κορεα.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube