Weather Icon
Αλβανία , Σερβία 13 Μαΐου 2015

Στα Τίρανα στα τέλη Μαΐου ο Σέρβος πρωθυπουργός

Στα Τίρανα στα τέλη Μαΐου ο Σέρβος πρωθυπουργός

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς (δεξιά) και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα (αριστερά) στο Βελιγράδι (φωτογραφία αρχείου).
Την Αλβανία θα επισκεφθεί στις 27 Μαΐου, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως αναφέρει η σερβική εφημερίδα «Danas», επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Θα είναι η πρώτη φορά στη ιστορία των δύο χωρών που επισκέπτεται την Αλβανία πολιτικός ηγέτης από τη Σερβία. Η επίσκεψη του Βούτσιτς θα είναι ανταποδοτική της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Βελιγράδι, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η επίσκεψη εκείνη είχε επεισοδιακή κατάληξη, καθώς στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο πρωθυπουργών, ο Βούτσιτς εξοργίστηκε από την αναφορά που έκανε ο Αλβανός ομόλογός του στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου και αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας αγενή τη συμπεριφορά του Ράμα.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Danas», ο σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού Σκελτσέν Μαλίτσι, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επικείμενη επίσκεψη του Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν θα έχει την ίδια κατάληξη.
«Οι πρωθυπουργοί Ράμα και Βούτσιτς ανοίγουν μία νέα οδό στην πορεία των σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες θα αποτελέσουν τον άξονα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε στη δήλωσή του ο σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού.
Επισήμανε τέλος ότι «η οδός που χαράσσουν οι δύο πρωθυπουργοί θα αποτελέσει ορόσημο στις σχέσεις Αλβανών και Σέρβων διότι οδηγεί στο μέλλον και όχι στην άβυσσο του μίσους, των συγκρούσεων και της δυστυχίας του παρελθόντος».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube