Weather Icon

Ποιος παράγει «αποκλειστικότητες» σ’ αυτή τη χώρα;

Ποιος παράγει «αποκλειστικότητες» σ’ αυτή τη χώρα;
welcome_to_reality

Γεγονότα.
1. Στις 18/5 το Βήμα δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα πρόταση της Κομισιόν για λύση-πακέτο με μέτρα 5 δις. Υπότιτλος «Αποκλειστικά στο Βήμα – Ο Γιούνκερ κόβει τον γόρδιο δεσμό».

2. Το γραφείο του Γιούνκερ αμέσως βγάζει ανακοίνωση διαψεύδοντας την πρόταση. Μάλιστα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Βήματος, αναδημοσιεύεται ολόκληρη η διάψευση.

3. Την επομένη, στις 19/5, όλη η Ελλάδα συζητά την «πρόταση της κυβέρνησης» για διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ 18% ή 15% ανάλογα με το αν ο πελάτης πληρώνει με μετρητά ή με κάρτα.

4. Αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονταν και στην «πρόταση της Κομισιόν».

5. Σήμερα 20/5, γίνεται γνωστό ότι οι ευρωπαίοι απορρίπτουν το συγκεκριμένο μέτρο επειδή «αντιβαίνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Συμπεράσματα

1. Ενώ η κυβέρνηση είναι πράγματι δυνατόν να μην γνωρίζει με ακρίβεια την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αυτό -προφανώς- δεν είναι δυνατόν να ισχύει για την ίδια την Κομισιόν. Συνεπώς, αυτό το μέτρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να ήταν μέρος της πρότασης της Κομισιόν και του Γιούνκερ!

2. Συνεπώς, η περιβόητη διαρροή αφού δεν γράφτηκε στις Βρυξέλλες, θα πρέπει να γράφτηκε στην Αθήνα! Παραδόθηκε στο Βήμα, το οποίο την παρουσίασε ως αποκλειστικότητα προερχόμενη από την Κομισιόν.

Βέβαια, αν έδινε η κυβερνητική πηγή την «αποκλειστικότητα» στην Αυγή θα κινούνταν υποψίες.

Το Βήμα είναι γνωστό για το κύρος του, από την εποχή της περιβόητης συνάντησης Καραμανλή-Ερντογκάν, την οποία το Βήμα περιέγραψε με οκτάστηλο άρθρο και τίτλο «Παγωμένα χαμόγελα», ενώ στην πραγματικότητα η συνάντηση δεν είχε γίνει ποτέ αφού μετά από ξαφνική ασθένεια της τελευταίας στιγμής ο Ερντογκάν ακύρωσε την επίσκεψη. Οι αναγνώστες του Βήματος πάντα πρωτοπόροι στην ενημέρωση.

άντίβαρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube