REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Μαΐου 2015

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Ούτε διχοτόμηση, ούτε μη λύση, θέλουμε ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Ούτε διχοτόμηση, ούτε μη λύση, θέλουμε ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία
Η απόφαση της ΕΔΕΚ  να καταγγείλει τη λύση ΔΔΟ, παράλληλα με τη Συμμαχία Πολιτών, τους Οικολόγους και άλλες οργανωμένες  ομάδες,   έδωσε την αφορμή στην  Κυβέρνηση και  τους κομματικούς  Ηγέτες, θειασώτες της Τουρκοβρετανικής ρατσιστικής, διχοτομικής λύσης  της ΔΔΟ, να ξεσπαθώσουν εναντίον αυτών που υποδεικνύουν με επιχειρήματα ότι η ΔΔΟ δεν τερματίζει την κατοχή, αλλά τη νομιμοποιεί, με όλα τα παράγωγά της. Αντί επιχειρημάτων με τα οποία να εξηγούν γιατί είναι τόσο ωραία και ωφέλιμη για τον Κυπριακό Λαό  η λύση ΔΔΟ, άρχισαν να εκτοξεύουν προκλητικούς, προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς και διασπαστικά  συνθήματα, γενικά, κατά των όσων διατυπώνουν την αντίθεσή τους  στη λύση ΔΔΟ. Μας καταλογίζονται οι ακόλουθες ύβρεις:
·         H αντίθεση στη ΔΔΟ  χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός λόγος
·         Θέλουμε διχοτόμηση επειδή είμαστε αντίθετοι με τη λύση ΔΔΟ
·         Δεν θέλουμε λύση επειδή είμαστε αντίθετοι με τη λύση ΔΔΟ

Επειδή δε η Αδούλωτη Κερύνεια , είναι το πρώτο οργανωμένο προσφυγικό υπερκομματικό σύνολο, απο δεκαετίες ταγμένο εναντίον της λύσης ΔΔΟ,θεωρούμε ότι η υβριστική πρόκληση στοχεύει και εμάς. Γιαυτό το θεωρούμε χρέος μας να σχολιάσουμε, ως ακολούθως:
Οι ύβρεις και διαστρεβλώσεις υπέρ της ΔΔΟ δεν ωφελούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Κυπριακού Λαού.Εξυπηρετούν πλήρως την κατοχή η οποία επιδιώκει να νομιμοποιηθεί.  Τουλάχιστον άν οι υβριστές επαραδέχονταν ότι γιαυτούς το Κυπριακό ελύθει στο έδαφος και πρέπει να δεχθούμε μια ομπρέλλα νομιμοποίησης της κατάστασης, τότε θα είχε νόημα και το υβρεολόγιο.  Το πάθος με το οποίο στηρίζεται η λύση ΔΔΟ, ως τετελεσμένο γεγονός το οποίο δεν πρέπει να αμφισβητείται, χωρίς επιχειρήματα αιτιολόγησης της οφελημότητας της για τον Κυπριακό Λαό, υποδηλεί συνθηκολόγηση με την κατοχή, κάτι για το οποίο ο Κυπριακός Λαός δεν έχει δώσει εξουσιοδότηση.  Αντίθετα ο Κυπριακός Λαός αποδοκίμασε με το μεγάλο ΟΧΙ τουτη ΔΔΟ όταν συνειδητοποίησε το διχοτομικό και ρατσιστικό περιεχόμενό της, στο Σχέδιο ΑΝΝΑΝ.
Είναι ύβρης να λέγεται για μας τους πρόσφυγες ότι δεν θέλουμε λύση επειδή υποδεικνύουμε πως η ΔΔΟ δεν μας εξασφαλίζει την επιστροφή μας. Αποτελεί ύβρη και προσβολή για μας τους πρόσφυγες να λέγεται ότι απορρίπτουμε τη ΔΔΟ διότι θέλουμε τη διχοτόμηση. Πρόκειται για πολύ φθηνό και ανήθικο, αστήρικτο σύνθημα .Εμείς οι πρόσφυγες θέλουμε επειγόντως λύση η οποία θα άρει όλα τα αίτια που μας έκαναν πρόσφυγες και εκτοπισμένους στην ίδια την πατρίδα μας, και θα αποκαθιστά τα Ανθρώπινά μας δικαιώματα. Αυτό το αγαθό μόνο η απελευθέρωση θα μας το εξασφαλίσει. Όσο για τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός λόγος», που αποδόθηκε στην άρνηση της ΔΔΟ,  λέμε σε αυτούς  που εκτοξεύουν την ύβρη αυτή ,  να δούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και θα διαπιστώσουν ότι αυτοί είναι που με εκείνους που ανοιξαν τις πόρτες στο Αττίλα με το πραξικόπημα του 1974, βαδίζουν
χέρι-χέρι για να ολοκληρώσουν το έγκλημα, με τη νομιμοποιήση των συνεπειών του πραξικοπήματος. (Εισβολή, καταπάτηση Δικαιωμάτων, κατοχή, κ.λ.π.κ.λ.π.)
Γιαυτό, καλούμε τον Κυπριακό Λαό, ατομικά τον καθένα και συλλογικά όλα τα Κόμματα και όλες τις οργανωμένες ομάδες που αντιτίθενται στη λύση ΔΔΟ να ενεργήσουμε  τώρα συντονισμένα. Να ζητήσουμε  επίμονα , προφορικά, γραπτώς και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, να μην ξεκινήσει νέος γύρος δικοινοτικών συνομιλιών  για λύση ΔΔΟ, διότι μας ζώνουν φίδια δηλητηριώδη και κινδυνεύουμε άμεσα.  Η Αδούλωτη Κερύνεια ήδη κάμνει παραστάσεις προς κάθε κατεύθυνση και προγραμματίεται ανάλογα..
Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube