Weather Icon

Αδυναμία κάλυψης δαπανών των μαθητών στις Ολυμπιάδες

Αδυναμία κάλυψης δαπανών των μαθητών στις Ολυμπιάδες

«Το υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει κάθε αίτημα χορηγίας σας από τρίτους»

Α. Tο υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες, λόγω περικοπών συνέπεια της δημοσιονομικής συγκυρίας.
Β. Το υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει κάθε αίτημα χορηγίας σας από τρίτους.
Τα παραπάνω κάνει γνωστά με έγγραφο προς τις Επιστημονικές Ενώσεις των Καθηγητών ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης.

Ο τομεάρχης παιδείας του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς σχετικά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:
  •  Θεωρούμε ότι η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ σημαντική για την καλλιέργεια αριστείας και εξωστρέφειας στην ελληνική εκπαίδευση.
  • Το υπουργείο την τελευταία στιγμή δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί μετατοπίζοντας το βάρος στους συμμετέχοντες για να βρουν χορηγούς, μια δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το ίδιο, αφού δεν έχει μεριμνήσει για τους αντίστοιχους κρατικούς πόρους.
  • Έστω και την ύστατη ώρα ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν χορηγοί για την εν λόγω προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών, προκειμένου να μην αποξενωθεί η Ελλάδα από τον τομέα της μαθητικής επιστημονικής αριστείας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube