Weather Icon

Δεν είναι όλα μαύρα στην Ελλάδα – Τη φορά αυτή, ένας ελληνικός όμιλος εξαγοράζει μια γερμανική εταιρεία

Δεν είναι όλα μαύρα στην Ελλάδα – Τη φορά αυτή, ένας ελληνικός όμιλος εξαγοράζει μια γερμανική εταιρεία
Η H.E.C. του ομίλου Aegean εξαγόρασε την περιβαλλοντική εταιρεία του γερμανικού ομίλου Eckelmann

Στην οικογένεια του ομίλου Aegean ανήκει από την περασμένη εβδομάδα η περιβαλλοντική εταιρεία του γερμανικού ομίλου Eckelmann μετά την εξαγορά της από την H.E.C., την περιβαλλοντική εταιρεία του ομίλου Μελισσανίδη.
Βάσει της συμφωνίας εξαγοράς, στην κατοχή της Η.Ε.C. θα περιέλθουν τόσο ο στόλος των 12 περιβαλλοντικών δεξαμενόπλοιων του ομίλου Eckelmann όσο και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας καταλοίπων στο λιμάνι του Αμβούργου.
Η αποκτηθείσα εταιρεία είναι ιστορική στον τομέα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης καταλοίπων των πλοίων στη Γερμανία, καλύπτοντας όλα τα λιμάνια της Βόρειας Γερμανίας.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαρακτήρισε την εξαγορά «κίνηση στρατηγικής σημασίας, που δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο Aegean να επεκτείνει ακτίνα και κύκλο εργασιών.
»Θα τον εδραιώσει όμως παγκοσμίως και στον τομέα της διαχείρισης υγρών καταλοίπων και προστασίας του περιβάλλοντος, που έχει τεράστια σημασία για ολόκληρο τον πλανήτη».
Οι γερμανικές Αρχές αναγνώρισαν ως πρότυπη την προηγμένη τεχνολογία της περιβαλλοντικής εταιρείας του ομίλου της Aegean, για την πλήρη και αποτελεσματική θωράκιση του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος. Με την απόκτηση της Eckelmann η H.E.C. ισχυροποιείται περαιτέρω, όπως τόνισε σε ειδική τελετή ο Δ. Μελισσανίδης, δηλώνοντας υπερήφανος για τη δυνατότητα συνεργασίας και διαβεβαιώνοντας όλο το προσωπικό της γερμανικής εταιρείας ότι το μέλλον και τα δικαιώματά του είναι εξασφαλισμένα.

Το λιμάνι του Αμβούργου
Ενθουσιασμένος που η εταιρεία του θα έχει μια λαμπρή συνέχεια δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eckelmann Ρόμπερτ Έκελμαν, που αποχωρεί από τη διεύθυνση της εταιρείας του διατηρώντας άψογη συνεργασία με τους επιτελείς της ελληνικής εταιρείας.
«Η διεθνής επέκταση και ισχυροποίηση της H.E.C. αποτελεί έμπρακτο δείγμα της εμπιστοσύνης και υποστήριξης στην ελληνική οικονομία αλλά και η εξαγορά μιας γερμανικής εταιρείας δυναμικότητας 150 ατόμων από μια ελληνική αναδεικνύει ένα αυθεντικό success story», δήλωσε ο διευθυντής διεθνούς ανάπτυξης της H.E.C. Ντάρεν Λαγκέα. 
Πηγή: Pontos news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube