Weather Icon

Ρέγκλινγκ: Κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ESM
Σε νέα προειδοποίηση ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις παίζει με το μέλλον της χώρας, προχώρησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βασιστεί στις επιτυχίες που κατέγραψε η Ελλάδα έως το 2014.

Σε άρθρό του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Ρέγκλινγκ αναφέρει πως η Ελλάδα έως το 2014 ήταν στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων με αποτέλεσμα μέσα στο προηγούμενο έτος η οικονομία να αναπτυχτεί, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα.

«Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη» σημειώνει ο επικεφαλής του ESM.,
Ωστόσο, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση προειδοποιεί πως χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της επί των μεταρρυθμίσεων, δεν θα καταστεί δυνατή η αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου προγράμματος στήριξης.
Κατά τον ίδιο, η αρχή «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και για αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.
«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας. Τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες» υπογραμμίζει ο Ρέγκλινγκ.
HMEPHSIA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube