Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 9 Μαΐου 2015

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές άφησαν ελεύθερους δύο Αμερικανούς «κατασκόπους»

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές άφησαν ελεύθερους δύο Αμερικανούς «κατασκόπους»

REUTERS/MARKO DJURICA

Τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee (IRC) κρατούνταν εδώ και 10 ημέρες στο Ντονέτσκ (φωτ. αρχείου).
Δύο Αμερικανοί, μέλη μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που δρούσε στην ανατολική Ουκρανία, αφέθηκαν ελεύθεροι από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι τους είχαν συλλάβει και τους κρατούσαν με την κατηγορία ότι ήταν «κατάσκοποι».

Τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee (IRC) κρατούνταν εδώ και 10 ημέρες στο Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, περισσότεροι από 30 εργαζόμενοί της συνελήφθησαν έπειτα από επιδρομές των αυτονομιστών ανταρτών στα γραφεία της.
Στα τέλη Απριλίου πολλά μέλη της IRC, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, είχαν εκδιωχθεί από το Ντονέτσκ με την κατηγορία ότι είναι «κατάσκοποι», αφού στα γραφεία της οργάνωσης είχαν συσκευές παρακολούθησης.
«Πρόκειται για το πρώτο διπλωματικό σκάνδαλο στην (αυτοανακηρυχθείσα) Λαϊκή Δημοκρατία (του Ντονέτσκ). Όλα τα εργαλεία κατασχέθηκαν και δόθηκαν στις αμερικανικές αρχές», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube