Weather Icon

Το προσωποπαγές Δημόσιο

Το  προσωποπαγές Δημόσιο

Είμαι στη συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) που έχει ως αντικείμενο την διαχείριση των απορριμμάτων, εκπροσωπώντας την περιφέρεια Αττικής. Θα σας ενημερώσω για το αντικείμενο των συζητήσεων που είναι ο ορισμός του διοικητικού χάους. Και μόνο το ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου, μετά από 6 ολόκληρους μήνες για το πλέον οξυμένο πρόβλημα της Αττικής είναι αρκετό για να καταλάβετε πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση. 

Δεν λέω πώς λειτουργεί ο Σύριζα, διότι δεν είναι πρόβλημα της παρούσας Περιφερειακής Αρχής μόνο. Το μπάχαλο είναι διαχρονικό και διακομματικό και οφείλεται κατά 100% σχεδόν στην θεσμική αταξία: επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, ασαφείς ρόλοι, τραγικά μακρόσυρτες διαδικασίες, νομικά κενά (π.χ. μη ορισμός των χρήσεων γης) σύγκρουση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, συνεχείς αλλαγές εποπτευόντων υπουργών… Γράφω μια εκτεταμένη αναφορά γι’ αυτό, για να ξέρετε τι θα συμβεί σε λίγο, καθώς η χωματερή της Φυλής μπορεί να λειτουργήσει το πολύ μέχρι τον Δεκέμβριο. Προς το παρόν, πάρτε μια γεύση από το 5ο θέμα της συζήτησης. Ήταν το εξής: «Εισήγηση για τη λήψη απόφασης για την σύσταση 130 προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ’ εφαρμογή αντίστοιχων τελεσίδικων Δικαστικών Αποφάσεων».
Τι είχες Γιάννη μ’; Τι είχα πάντα! 130 πρώην υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ δούλευαν με συμβάσεις έργου που είχαν λήξει. Το ξέρετε το κόλπο. Για να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ και τις απαγορεύσεις προσλήψεων, οι ΟΤΑ και οι διοικήσεις των Οργανισμών του Δημοσίου προσλάμβαναν τα δικά τους παιδιά με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις. Όταν λόγω μνημονίου σταμάτησε αυτή η φάμπρικα, οι συμβασιούχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, (Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών) ισχυριζόμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το Πρωτοδικείο κατά… πάγια και διαρκή τακτική των δικαστηρίων που επιλύουν εργατικές διαφορές διέταξε την επαναπρόσληψή τους.
Πού είναι το ζουμί; Στο ότι ο ΕΔΣΝΑ παραιτήθηκε από τα περαιτέρω ένδικα μέσα! Να φανούμε… αντιλαϊκοί; Το πόσο κοστίζουν αυτές οι μισθοδοσίες και πώς θα τις πληρώνει ο φορολογούμενος δεν μας ενδιαφέρει. Μάλιστα, το προεδρείο του ΕΔΣΝΑ πλειοδότησε σε λαϊκισμό: σκουπιδιάρηδες είναι οι άνθρωποι, μεροκαματιάρηδες, δεν θα μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια αν δεν τους πάρουμε…
Όμως η δικαστική απόφαση άλλα λέει. Και διατάσσει την σύσταση 130 ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΩΝ θέσεων για να βολευτούν τα βύσματα, ως εξής: 19 θέσεις Διοικητικών, 1 θέση ΔΕ Δομικών, 1 θέση ΔΕ Εργοδηγών, 2 θέσεις ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών, 3 θέσεις Μηχανοτεχνιτών, 14 θέσεις ΔΕ Οδηγών, 10 θέσεις ΔΕ Πληροφορικής, 11 θέσεις Τεχνικών, 1 θέση Τεχνικού-Ηλεκτρονικού, 15 θέσεις Χειριστών Μηχ/των Έργου, 1 θέση ΔΕ7 Βοηθού Νοσηλευτών, 1 θέση ΠΕ Γεωπόνου, 9 θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, 1 θέση ΠΕ Μηχ/γων – Μηχ/κού, 1 θέση ΠΕ Μηχανικών, 1 θέση ΠΕ Χημικών, 4 θέσεις ΠΕ Χημικών, 2 θέσεις ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, 1 θέση ΤΕ Μηχανικών, 2 θέσεις ΔΕ Προσωπικό Περιφρούρησης και ΜΟΝΟ 30 θέσεις ΥΕ Εργατών! 100 διοικητικοί – 30 εργάτες. Κλασικά ελληνικό!
Δύο από τους προσφυγόντες, αρνήθηκαν τον διορισμό. Θα βρήκαν κάτι πιο σοβαρό να κάνουν στη ζωή τους οι άνθρωποι από την αργομισθία.
Ήμουν ο μόνος που ψήφισε αρνητικά. Υπήρχε και ένα λευκό.Thanos Tzimeros  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube