Weather Icon
Γερμανία , Ρωσία 11 Μαΐου 2015

Μέρκελ: Αποφασιστικός ο ρόλος του Κόκκινου Στρατού στην απελευθέρωση της Γερμανίας

Μέρκελ: Αποφασιστικός ο ρόλος του Κόκκινου Στρατού στην απελευθέρωση της Γερμανίας
«Κατά την άποψη μου, το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ είναι δύσκολο να κατανοηθεί, αν κάποιος δεν λαμβάνει υπόψη το πρόσθετο μυστικό πρωτόκολλο. Από αυτή την άποψη, πιστεύω ότι ήταν λάθος και έγινε παράνομα», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Παρ ‘όλα αυτά, φυσικά, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εξαπολύθηκε από τη ναζιστική Γερμανία. Και εμείς, η Γερμανία, φέρουμε την ευθύνη γι’ αυτό. Είναι ιστορική μας ευθύνη, και εμείς θα θυμόμαστε συνεχώς γι’ αυτό, για το γεγονός ότι εξαιτίας του σφάλματος μας εκατομμύρια έχασαν την ζωή τους και ο Κόκκινος Στρατός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Γερμανίας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση στη Μόσχα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν στηνανάγκη να βρεθούν διπλωματικές λύσεις στα προβλήματα των διμερών σχέσεων Ρωσίας και Βερολίνου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube