REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Λίβανος , Συρία 7 Μαΐου 2015

Συρία: Δεκάδες αντάρτες νεκροί σε βομβαρδισμούς του στρατού – Η Χεζμπολάχ ανακατέλαβε εδάφη

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Συρία: Δεκάδες αντάρτες νεκροί σε βομβαρδισμούς του στρατού

Δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στην ορεινή περιοχή κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο, γεγονός που βοήθησε τους μαχητές της Χεζμπολάχ να ανακτήσουν εδάφη εκεί, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Manar TV, που ανήκει στη σιιτική οργάνωση.

Οι συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα αντάρτες, που έχουν στρατοπεδεύσει στα όρη Καλαμούν, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού και μαχητών της Χεζμπολάχ– του στενού συμμάχου του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ– η οποία έχει στείλει εκατοντάδες μέλη της για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του και οι σύροι σύμμαχοί τους θα απομακρύνουν τους αντάρτες από τη στρατηγικής σημασίας μεθοριακή περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού, την οποία οι μαχητές χρησιμοποιούν ως βασική αρτηρία για τη μεταφορά προμηθειών όπλων και μαχητών.
Παρότι ο Νασράλα δεν αποκάλυψε πότε θα εξαπολύσουν ευρεία επίθεση, οι μαχητές του στην περιοχή του Καλαμούν, η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έπληξε θέσεις των ενόπλων στη συριακή πλευρά της μεθορίου επιφέροντας βαριές απώλειες.
Επίσης η Χεζμπολάχ προειδοποίησε χθες ότι οι μαχητές της κατέλαβαν τμήματα ενός στρατηγικής σημασίας λόφου στην περιοχή του ανατολικού συνόρου του Λιβάνου, που είναι γνωστή ως Χερμπάτ αλ Νάχλα και βλέπει από τη συριακή πλευρά της περιοχής Καλαμούν.
Ημερησία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube