Weather Icon

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Νετανιάχου

Οι επαφές του προέδρου της δημοκρατίας συνεχίστηκαν αργά το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Μάριος Αδάμου
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχικά συνεχάρη τον Βενιαμίν Νετανιάχου για τη θετική κατάληξη που είχε η προσπάθεια του για σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την εκλογική του νίκη τον περασμένο Μάρτιο .
Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα. Μάλιστα σχετικές ανακοινώσεις, αναμένονται πολύ σύντομα μετά και τον σχηματισμό κυβέρνησης στη γείτονα χώρα.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την προοπτική επανέναρξης του διαλόγου.
Συζήτησαν, επίσης, θέματα διμερούς ενδιαφέροντος καθώς επίσης περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Πλέον, σύμφωνα και με τα όσα μας ανέφεραν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, θα κορυφωθούν και οι προετοιμασίες για σύγκλιση νέας τριμερούς διάσκεψης με την συμμετοχή Κύπρου Ελλάδας και Ισραήλ. Η νέα τριμερής δεν αποκλείεται να οριστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, το προσεχές διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι τουλάχιστον προς το παρόν ο κ. Νετανιάχου διατήρησε για τον εαυτό του χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Εξωτερικών, μετά την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του Αβινγκτορ Λίμπερμαν.

Νωρίτερα
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε  ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ  Βενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίον συνεχάρη για τη θετική κατάληξη στην προσπάθεια σχηματισμού Κυβέρνησης.

Κατά τη συνομιλία τους, είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την προοπτική επανέναρξης του διαλόγου. Συζήτησαν, επίσης, θεματα διμερούς ενδιαφέροντος καθώς επίσης περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Τέλος, συμφώνησαν όπως μετά το σχηματισμό Κυβέρνησης στο Ισραηλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα.

Πηγή: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube