REAL TIME |

Weather Icon

Λαφαζάνης κατά Στουρνάρα για ΑΤΕ Bank και ΤΤ

Λαφαζάνης κατά Στουρνάρα για ΑΤΕ Bank και ΤΤ
Σταυρόπουλος Λάμπρος 
«Θα εξιχνιαστούν τα εγκλήματα, θα αποδοθούν ευθύνες», δήλωσε ο υπουργός
Πυρά εξαπέλυσε κατά του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Ι. Στουρνάρα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, κλιμακώνοντας έτσι τον κύκλο των επιθέσεων που δέχεται από την κυβέρνηση.
Μιλώντας κατά την συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικής Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην πώληση της πρώην ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμπλέκοντας τον κ. Στουρνάρα ως υπουργό Οικονομικών τότε. Μάλιστα προειδοποίησε ότι «όλα τα εγκλήματα που έγιναν θα εξιχνιαστούν και θα αποδοθούν ευθύνες».
«Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο σκάνδαλο. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία έβγαλε το πόρισμα, αλλά δεν το έφερε ποτέ στην Βουλή», είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι «εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό, αλλά εκείνος αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση δεν απάντησε».
Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ακόμα ότι «τα εγκλήματα αυτά δεν συντελέστηκαν σε καμία άλλη χώρα», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα ότι «σε μια νύχτα» το κατέστησε μη βιώσιμο. «Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε πως «δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο». «Όλα θα εξιχνιαστούν εις βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές», υπογράμμισε.
Όσον αφορά την πορεία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τόνισε πως «όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουμε κωλοτούμπα είναι γελασμένοι». «Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις “κόκκινες γραμμές” και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα», συμπλήρωσε.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube