Weather Icon

Συμφωνία Ρωσίας με Αίγυπτο για την προμήθεια 46 μαχητικών Mig-29

Συμφωνία Ρωσίας με Αίγυπτο για την προμήθεια 46 μαχητικών Mig-29
Ρωσία και Αίγυπτος συμφώνησαν στην υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 46 ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών Mikoyan Mig-29, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti. 

Επικαλούμενη πηγές στη ρωσική αεροπορική βιομηχανία, η εφημερίδα αναφέρει πως η συμφωνία θα υπογραφεί στο άμεσο μέλλον.Εκπρόσωπος της Rosoboronexport αλλά και της MiG Corporation αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, λέει η Vedomosti.

Τα σχέδια συμφωνίας για την προμήθεια των μαχητικών MiG-29 στην Αίγυπτο βρίσκονται εδώ και καιρό στα σκαριά. Αλλωστε πέρυσι Μόσχα και Κάιρο υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους μισού δισ. δολαρίων, για την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων εδάφους – αέρος S-300V4. Σύμωνα με το δημοσίευμα, η νέα σύμβαση για τα 46 μαχητικά MiG-29 ένοπλες αεροσκαφών, θα μπορούσε να φτάσει στο ύψος των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Για τη ρωσική MiG Corporation, η σύμβαση με την Αίγυπτο ανοίγει μια μακροπρόθεσμη προοπτική εργασίας και παρέχει μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στη μετασοβιετική ιστορία, σχολιάζει οΚονσταντίν Μακιγιένκο, εμπειρογνώμονας του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικής και Τεχνολογίας. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube