Weather Icon

Διολισθαίνοντας προς τον έγχρωμο ολοκληρωτισμό (3)

Διολισθαίνοντας προς τον έγχρωμο ολοκληρωτισμό (3)
Καταγγελία υποκλοπής με φόντο κόντρα Μαξίμου – ΤτΕ

Αναρμόδιος να απαντήσει σε καταγγελία για υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δημοσιογράφου που προκάλεσε επεισόδιο μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Τράπεζας της Ελλάδος το Σαββατοκύριακο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να κάνει την έρευνα για το κατά πόσο αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Θα πρέπει η ΤτΕ να απαντήσει», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το εν λόγω email είχε γίνει λόγος το περασμένο Σάββατο σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», όπου αναφέρονταν ότι εστάλη από την Τράπεζα της Ελλάδας σε δημοσιογράφο ηλεκτρονικού μέσου. Το email που εμφάνισε η εφημερίδα περιείχε αρνητικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που σύμφωνα με το δημοσίευμα «υπονόμευαν τη διαπραγμάτευση».

Πηγές της κυβέρνησης έσπευσαν να σχολιάσουν τότε ότι αν ευσταθεί το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της κυβέρνησης, τότε «αυτό αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ».

Σημειώνεται ότι το email περιελάμβανε γνωστά δημοσιευμένα στοιχεία όπως η μείωση των καταθέσεων, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η μείωση των αποτιμήσεων των εισηγμένων εταιριών κ.α.

«Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα», τόνιζαν πηγές του Μαξίμου.

Η Τράπεζα της Ελλάδος από την πλευρά της διέψευσε ακολούθως ότι τέτοιο email είχε αποσταλεί, ωστόσο σήμερα η εφημερίδα επανήλθε με νέο δημοσίευμα.

«Την ανεξαρτησία της ΤτΕ οφείλει να την υπερασπίζεται η ίδια η τράπεζα. Από κει και πέρα είναι στο χέρι της να λάβει τα μέτρα για να καταστήσει τέτοια ζητήματα -αν ισχύουν- ότι δεν θα λαμβάνουν χώρα, αν έλαβαν», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που βγαίνει κάτι τέτοιο το ζητούμενο είναι να μείνεις στην πράξη, στο κατά πόσο αυτό είναι συμβατό στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης. Ο κεντρικός τραπεζίτης είναι ο κ. Στουρνάρας, εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε μία σχέση η οποία να σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ αλλά και να υπάρχει μια συνεργασία που θα βοηθά και θα προωθεί τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube