REAL TIME |

Weather Icon

Stratfor: Αντιφατικές οι ατζέντες Βερολίνου και Αθήνας

Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δημιουργούν εντάσεις στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας. Οι αντιφατικές «ατζέντες» Βερολίνου και Αθήνας, τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί οι μεγάλοι πονοκέφαλοι θα έρθουν μετά τον Ιούνιο.

Η ελληνική οικονομική κρίση έχει αρχίσει να δημιουργεί πολιτικές τριβές στην Γερμανία, την ώρα που το Βερολίνο προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της για διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη και της δέσμευσής της να προστατεύσει τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων. Στις 31 Μαρτίου, η παραίτηση ενός επιφανούς συντηρητικού γερμανού βουλευτή έδειξε το πόσο δύσκολο θα είναι να «πουλήσει» στο εσωτερικό της η Γερμανία την όποια συμφωνία υπάρξει μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας.

Η εγχώρια αντίδραση στην περαιτέρω ενοποίηση στην ΕΕ δεν είναι κάτι νέο στη Γερμανία. Όμως μετά από έξι χρόνια κρίσης, γερμανικοί θεσμοί και πολιτικοί ηγέτες αντιδρούν περισσότερο στην δαπάνη χρημάτων των φορολογούμενων για την ευρωπεριφέρεια. Η Ελλάδα και οι δανειστές της θα καταλήξουν σε συμφωνία τον Απρίλιο, όμως οι εντάσεις στη Γερμανία θα περιπλέξουν τις διαπραγματεύσεις μετά τον Ιούνιο, όταν λήγει η προσωρινή παράταση του ελληνικού

προγράμματος και η Αθήνα με τους πιστωτές της θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτή τη φορά για να συζητήσουν μια πιο περιεκτική και πολιτικά «ακριβή» συμφωνία. Εν τω μεταξύ, η Αθήνα θα έχει να αντιμετωπίσει τις δικές της εντάσεις: ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης θα έρχονταν αντιμέτωπο με έντονες αντιδράσεις και στην Ελλάδα.

Για περισσότερα Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube