Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 15 Απριλίου 2015

Η κατρακύλα συνεχίζεται – Υποβάθμιση της Ελλάδας από S&P

Η κατρακύλα συνεχίζεται – Υποβάθμιση της Ελλάδας από S&P

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Στη σχετική ανακοίνωση ο αμερικανικός οίκος επικαλείται για την απόφασή του την επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας στις τράπεζες και το κράτος.
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας στο “CCC+/C” από «Β-/B» προέβη ο οίκος Standard  & Poor’s, ενώ αναθεώρησε σε αρνητική και την προοπτική του αξιόχρεου, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει και νέα υποβάθμιση εντός των επόμενων έξι μηνών.

Στη σχετική ανακοίνωση ο αμερικανικός οίκος επικαλείται για την απόφασή του την επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας στις τράπεζες και το κράτος και διαμηνύει πως χωρίς «βαθιές» οικονομικές μεταρρυθμίσεις και περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης, το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο.

«Το αξιόχρεο της ελληνικής κυβέρνησης αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις βραχυπρόθεσμα» τονίζει ο οίκος, ενώ συμπληρώνει ότι οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας είναι «εξαιρετικά αβέβαιες».
Εκφράζει πάντως την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις σε μετρητά (και όχι σε ΙΟUs, όπως θέλουν ορισμένα σενάρια).
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube