Πονοκέφαλος για Obama και Merkel η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας

Του Κώστα Ράπτη 
Στα δύο χρόνια από την άνοδό του στον Θρόνο του Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος συνάντησε μόνο την αποδοχή και τον έπαινο της κοινής γνώμης και των πολιτικών ηγεσιών σε όλο τον κόσμο. Όμως αυτός ο “μήνας του μέλιτος” τελείωσε, αφότου την προηγούμενη Κυριακή, παρόντος του προέδρου της Αρμενίας και των Αρμενίων πατριαρχών, ο κατά κόσμον Jorge Mario Bergoglio χαρακτήρισε “γενοκτονία” ό,τι στην Τουρκία αποκαλείται κατ΄ ευφημισμόν “τα γεγονότα του 2015”. 

Δεν πρόκειται για ατομική πρωτοβουλία, αλλά για αλλαγή πολιτικής, σε μία συγκυρία 2κατά την οποία η αντι-χριστιανική βία στη Μέση Ανατολή βαραίνει ολοένα και περισσότερο στις προτεραιότητες της βατικάνειας διπλωματίας. Μόλις το 2013, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε λόγο ενώπιον Αρμενίων επισκεπτών για την “πρώτη γενοκτονία του 21ου αιώνα”, η Αγία Έδρα είχε σπεύσει να υποβαθμίσει το γεγονός.
Οι αντιδράσεις της Άγκυρας υπήρξαν έξαλλες – όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού π. Lombardi δήλωσε χαρακτηριστικά: “τις σημειώνουμε, αλλά δεν μπαίνουμε σε πολεμική”. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν το έχει πλέον η Ρώμη, αλλά… ο Barack Obama και η Angela Merkel.


Για περισσότερα Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube