Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 18 Απριλίου 2015

Αποκάλυψη σοκ: Η ίδια η Lockheed προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην αναβαθμίσει τα «μουσειακά» αεροπλάνα με 500 εκατ. δολάρια!

Νέα αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που δημοσιεύει επιστολή του εκπροσώπου της Lockheed Martin, στην οποία χαρακτήριζε οικονομικά και επιχειρησιακά λανθασμένο τον εκσυγχρονισμό των υπέργηρων αεροσκαφών P-3B.
Πρόκειται για τη συμφωνία, που υπέγραψαν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, για τη δαπάνη 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό τουλάχιστον πέντε πολεμικών αεροσκαφών, για την οποία ήδη δόθηκε προκαταβολή 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Μία δαπάνη, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα για τη χρονική στιγμή κατά την οποία εγκρίθηκε, με τα ταμειακά αποθέματα να τελειώνουν.
Στην επίμαχη επιστολή της Lockheed Martin προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, από τις 7 Μαΐου του 2013, η ίδια η αμερικανική εταιρεία προειδοποιεί ότι «Η ενεργοποίηση των P-3B δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους και ρίσκου βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα»!

Για περισσότερα iefimerida

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube