ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Προσχηματική αποχώρηση του Ποταμιού από την επιτροπή για τη διεκδίκηση
των γερμανικών οφειλών κατά την πρώτη της συνεδρίαση είχαμε χθες στη
Βουλή. Αφορμή ήταν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέλαβε την θέση της
προέδρου της επιτροπής, όπως όριζε η απόφαση της Βουλής για τη σύσταση
της επιτροπής!


Όμως για το Ποτάμι “η πρόεδρος της Βουλής, με τη λογική ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: αυτόν της προέδρου της επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου, στο πνεύμα των νέων κοινοβουλευτικών ηθών που εισάγει, αυτοαναγορεύθηκε σε πρόεδρο δίχως καν να συνεδριάσει η επιτροπή. Γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά”.

Ακόμη και ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό η πρόεδρος της Βουλής γίνεται και πρόεδρος της επιτροπής, αλλά το Ποτάμι φαίνεται πως είχε αποφασίσει να μην συμμετέχει στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών μέσω της ελληνικής Βουλής. “Το Ποτάμι έχει ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και θα συνεχίσει να ενισχύει τις σχετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης” υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, το οποίο ξεχνά ότι ασκήθηκε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επειδή έθεσε το θέμα στη Μέρκελ.

Το Ποτάμι αντιλαμβάνεται το έργο της επιτροπής ως “ντεκόρ για τις παραστάσεις που θέλει να ανεβάσει η κυρία Κωνσταντοπούλου”… “Οι θεσμοί αποκτούν κάθε φορά ειδικό βάρος από το ηθικό και πολιτικό ανάστημα αυτών που τους υπηρετούν. Όμως, εδώ και δύο μήνες, έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της συμπεριφοράς της προέδρου της Βουλής. Ναρκισσισμός, κομματισμός και αμετροέπεια είναι -δυστυχώς- οι πιο ήπιοι χαρακτηρισμοί που διέπουν τη συμπεριφορά της. Οι ειρωνείες της και τα σχόλιά της προς τους βουλευτές που ανεβαίνουν στο βήμα ή ζητούν τον λόγο την καθιστούν μέρος του προβλήματος της ασυνεννοησίας που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό και όχι παράγοντα συνεννόησης” αναφέρει και καταλήγει ότι “η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι και δεν θα γίνει one woman show”.

Ευτυχώς, παρά την αποχώρηση του Ποταμιού, η επιτροπή συνέχισε την συνεδρίαση και τον προγραμματισμό του έργου της.

Η ΑΥΓΗ