Γενικά θέματα , Ελλάδα 18 Απριλίου 2015

Λυπάμαι, αλλά ο Πολ Κρούγκμαν κάνει λάθος

Ο αρθρογράφος-σταρ των New York Times και βραβείο Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν δεν έχει καταλάβει τίποτα απ’όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Αυτό γράφει σε ένα άρθρο-φωτιά ο σουηδός οικονομολόγος Anders Åslund στο περιοδικό Slate και εξηγεί το γιατί.
Από το 2008, εκτός από τον βραβευμένο με Νόμπελ, δημοσιογράφο στους New York Times και καθηγητή Οικονομίας στο Princeton, Πολ Κρούγκμαν, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν γράψει για την οικονομική κρίση της Ευρώπης.
Πέντε χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι η ευρωζώνη ζει ακόμη, παρά τις προβλέψεις του και παρά το γεγονός ότι οι χώρες που επέλεξαν να επιβάλλουν λιτότητα -αντίθετα με ό,τι διακήρυσσε ο Κρούγκαν- τα κατάφεραν τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.
Η άποψη του Κρούγκμαν γίνεται ευρέως αποδεκτή στον οικονομικό αγγλοσαξωνικό κόσμο. Τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής και επιβολής πάνω στις πολιτικές που οι χώρες επιλέγουν να υιοθετήσουν. Γι’αυτό αξίζει να κάνουμε έναν απολογισμό των λεγομένων του για την κρίση στην Ευρώπη.Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι προβλέψεις του βγήκαν λάθος. Ολοι κάνουν λάθη. Αυτό που είναι προβληματικό είναι ότι εκπροσωπεί μόνος του ένα λανθασμένο όραμα οικονομικής πολιτικής.

Για περισσότερα iefimerida

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube