Γενικά θέματα 10 Απριλίου 2015

Η Ελλάδα επέπληξε την Εσθονία για τη φράση «οι ηλίθιοι του Πούτιν»

Η Ελλάδα επέπληξε την Εσθονία για τη φράση «οι ηλίθιοι του Πούτιν»
Το
υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρέσβη της Εσθονίας
στην Αθήνα, Margus
Rava και
παρέδωσε διαμαρτυρία που αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου της Εσθονίας Toomas Ilves σε συνέντευξή του στους “Times”, όπως σημειώνει η εφημερίδα  “Postimees”.


Στην νότα σημειώνεται ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική κουλτούρα της Ευρώπης και το επίπεδο των συμμάχων και εταίρων, όπως η Εσθονία και η Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στους Times, ο πρόεδρος Ilves, δήλωσε ότι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος, θέλουν να αποδυναμώσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είναι «χρήσιμοι ηλίθιοι του Πούτιν».

Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, «οδηγούν σε έναν ψυχρό πόλεμο» μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα, είπε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι ένας δρόμος στο πουθενά, σημειώνει το “Kross”.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube