Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Απριλίου 2015

Έτοιμος για συμφιλίωση με την Τουρκία δηλώνει ο πρόεδρος της Αρμενίας

Έτοιμος για συμφιλίωση με την Τουρκία δηλώνει ο πρόεδρος της Αρμενίας

«Θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να εγκαθιδρύσουμε ομαλές σχέσεις με την Τουρκία και η εγκαθίδρυση αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς προϋποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Σαρκισιάν (φωτ. αρχείου). REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI

Έτοιμος για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, δύο μήνες αφότου απέσυρε τις ειρηνευτικές συμφωνίες από το κοινοβούλιο, κατηγορώντας τότε την Τουρκία για έλλειψη πολιτικής βούλησης στο να μπει ένα τέλος στην εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Εν όψει της επετείου της Παρασκευής για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τις μαζικές σφαγές Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο κ. Σαρκισιάν υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

«Θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να εγκαθιδρύσουμε ομαλές σχέσεις με την Τουρκία και η εγκαθίδρυση αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς προϋποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Σαρκισιάν σε ξένους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι δεν θα επιμείνει, προκειμένου η Τουρκία να αποδεχθεί ότι διέπραξε γενοκτονία.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube