REAL TIME |

Weather Icon

Ράμα: «Αλβανία και Κόσοβο θα ενωθούν»

 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα προειδοποίησε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσόβου.
Ο κ. Ράμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας «Kosova Klan», από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εάν η Ε.Ε. συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίηση τους με τον κλασικό τρόπο».
Ο κ. Θάτσι συμπλήρωσε ότι «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά μία ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφ’ όσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου, που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σερβία αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις Ράμα για την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο. Ο πρωθυπουργός Αλέξάνταρ Βούτσιτς έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Υπόσχομαι στον πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube