Weather Icon

Οργή Εμιράτων για Πακιστάν και Τουρκία λόγω Ιράν – Υεμένης

Οργή Εμιράτων για Πακιστάν και Τουρκία λόγω Ιράν – Υεμένης
«Δεν μας στηρίζουν πολιτικά»

REUTERS/Khaled Abdullah
Η πρεσβεία των ΗΑΕ στην Υεμένη.
Βολές κατά του Πακιστάν και της Τουρκίας για την μη άμεση στήριξή τους στην επιχείρηση ενάντια στους ιρανόφιλους σιίτες αντάρτες Χούδι στην Υεμένη εξαπέλυσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω του υπουργού Εξωτερικών τους.

Ο Ανουάρ Γκαργκάς ξέσπασε κατά της απόφασης της πακιστανικής Βουλής να προτείνει ουδετερότητα στη διαμάχη στην Υεμένη, όπου ήδη η συμμαχία εννέα αραβικών σουνιτικών κρατών υπό τη Σαουδική Αραβία πλήττει στόχους των ιρανόφιλων δυνάμεων.

«Η Τεχεράνη φαίνεται ότι είναι σημαντικότερη για την Άγκυρα και το Ισλαμαμπάντ απ’ ό,τι οι χώρες του Κόλπου», ανέφερε ο κ. Γκαργκάς μέσω Twitter, σχολιάζοντας έτσι και την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Ιράν.
«Παρά τις οικονομικές και επενδυτικές μας σχέσεις, η πολιτική υποστήριξη λείπει σε κομβικές στιγμές», τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΑΕ.
Η απόφαση της Βουλής του Πακιστάν, η οποία κηρύσσει ουδετερότητα σε σχέση με τη διαμάχη στην Υεμένη, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει διακηρυκτικά τη Σαουδική Αραβία, «είναι αντιφατική, επικίνδυνη και μη αναμενόμενη», κατέληξε ο υπουργός.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube