Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα 5 Απριλίου 2015

Η σούβλα στην Πρυτανεία…

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Το άρθρο του πανεπιστημιακού και αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, φούντωσε την ένταση και μεγάλωσε τη σύγχυση. Τελικά τι αστυνομία θέλει η κυβέρνηση; Και όταν αποφασίσει τι αστυνομία θέλει, ποιος θα μας εξηγήσει γιατί τη θέλει; Να είναι άοπλοι οι αστυνομικοί, να είναι ένοπλοι, να εμφανίζονται στις διαδηλώσεις, να κρύβονται στα ντου των αντιεξουσιαστών, να συνοδεύουν διακριτικά όσους καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια; Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η κριτική που ασκούσε ο κ. Πανούσης δεν στρεφόταν εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε εναντίον υπουργών ούτε των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλά τότε ποιον φωτογράφιζε ο κ. Πανούσης ως «Αριστερά του τίποτα» και ποιον είχε στο μυαλό του γράφοντας ότι «αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα»;
Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι υπάρχει η συμπάθεια πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις ομάδες των αντιεξουσιαστών, που πριν από την έλευση της «αριστερής διακυβέρνησης» έσπαγαν την Αθήνα, ενώ τώρα πιο συστημικά διαμαρτύρονται, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια ή μπουκάροντας στο προαύλιο της Βουλής. Και μάλιστα είναι η ίδια η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία δημόσια και θαρραλέα στήριξε τη θέση της αυτή. Και ο κ. Βούτσης, όπως ακούγεται, δεν έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στην «αστυνομικοποίηση» της δημόσιας τάξης. Αλλά συγχρόνως μαθαίνουμε ότι ο πρωθυπουργός συντάσσεται μεν με τον κ. Πανούση, αλλά, αντί να πειστεί ο κ. Βούτσης να τα βρει μαζί του, μεταφέρεται το υπουργείο του κ. Πανούση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο… Ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, απάντησε πειστικά: «Δεν έχω γνώμη, γιατί δεν είδα το περιστατικό…» και προφανώς μερικές ημέρες τώρα δεν βρήκε χρόνο ούτε τηλεόραση να δει.
Τελικά, ήταν ο κ. Βούτσης και η κ. Κωνσταντοπούλου που εμπόδιζαν τον κ. Πανούση να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των καταλήψεων ή όχι; Και ποια θα είναι πλέον η πολιτική της κυβέρνησης; Μέχρι να βρούμε απαντήσεις και εξηγήσουμε τους χρησμούς του άρθρου Πανούση, η σκέψη μας είναι με τους αντιεξουσιαστές που μέσα στην αφιλόξενη Πρυτανεία ετοιμάζουν τη σούβλα για το αρνί… Εκτός εάν αποφασίσουν να τη στήσουν στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube