Weather Icon
Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ 7 Απριλίου 2015

Δέσμευση στις διαπραγματεύσεις ζητούν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα

Δέσμευση στις διαπραγματεύσεις ζητούν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα
Τί ζήτησε ο Νέιθαν Σιτς, αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών από τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην ΟυάσινγκτονΔέσμευση στις διαπραγματεύσεις ζητούν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα
Ο Γ. Βαρουφάκης κατά την άφιξή του στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο στην Ουάσιγκτον στις 5 Απριλίου, 2015
Αθήνα 
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να «δεσμευθεί πλήρως» στις τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Νέιθαν Σιτς, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, έστειλε το μήνυμα αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση και τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει στον υφυπουργό Οικονομικών Σιτς και αργότερα στη σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα οικονομίας Κάρολαϊν Ατκινσον.

Στη συνάντηση με την κ. Ατκινσον, η οποία διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Αμερικής ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αχρείαστων τριβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ατκινσον, η οποία ήταν στο παρελθόν διευθύντρια των εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, ζήτησε από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις, ενώ ήταν ενήμερη για τα αγκάθια που παραμένουν στις συζητήσεις.

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube