Weather Icon
Ιράκ , Ισλάμ , Συρία 14 Απριλίου 2015

Ουάσιγκτον: Το ΙΚ έχει απολέσει το 25 με 30% των εδαφών του στο Ιράκ

Ουάσιγκτον: Το ΙΚ έχει απολέσει το 25 με 30% των εδαφών του στο Ιράκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου το Ισλανικό Κράτος έχει υποστεί εδαφικές απώλειες της τάξεως του 25 με 30% στο Ιράκ, μεγάλο τμήμα των οποίων είχε καταλάβει στο απόγειο της δράσης του τον περασμένο Αύγουστο.
Όπως υποστηρίζει ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, οι περιοχές των οποίων οι τζιχαντιστές έχουν χάσει τον έλεγχο φθάνουν τα 13.000 ως 17.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου και του κεντρικού Ιράκ. Οι απώλειες αυτές οφείλονται κυρίως στα αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

«Το ΙΚ τώρα απωθείται, με βραδείς ρυθμούς», αλλά «είναι μια μακρά μάχη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στη Συρία, το ΙΚ «διατηρεί τον έλεγχό του γενικά», χάνοντας μεν έδαφος γύρω από την πόλη Κομπάνι, αλλά αντιθέτως κερδίζοντας έδαφος στα περίχωρα της Δαμασκού και της Χομς, φθάνοντας ως το σημείο να εισβάλει στον καταυλισμό προσφύγων Γιάρμουκ, επισήμανε ακόμη ο συνταγματάρχης Γουόρεν.

Σημειώνεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχεται σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος ζήτησε χθες περισσότερη βοήθεια, κυρίως σε επίπεδο οπλισμού, από την Ουάσινγκτον για τον κοινό αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.
REUTERS, ΑFP, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube