ΗΠΑ , Ισραήλ 24 Απριλίου 2015

Νέα μαχητικά αεροσκάφη θα παραδώσουν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ το 2016

Νέα μαχητικά αεροσκάφη θα παραδώσουν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ το 2016
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν εξήγγειλε χθες Πέμπτη ότι εντός του 2016 θα παραδοθούν στο Ισραήλ νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ώστε η χώρα αυτή να διατηρήσει το πλεονέκτημα της από άποψη στρατιωτικής ισχύος στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για την ημέρα της ανεξαρτησίας του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους “τον καλύτερο που διαθέτουμε”, γεγονός που “θα καταστήσει το Ισραήλ τη μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή η οποία θα διαθέτει αυτό το αεροσκάφος πέμπτης γενεάς”.

Διαβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εγγυώνται πως το Ισραήλ θα διατηρήσει το “ποιοτικό πλεονέκτημα” σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ο Μπάιντεν δήλωσε στο φιλοϊσραηλινό ακροατήριό του: “την επόμενη χρονιά θα παραδώσουμε στο Ισραήλ τα F-35”.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube