Weather Icon
Εξοπλισμοί , Κίνα 23 Μαρτίου 2015

Κινέζικο αντιπυραυλικό σύστημα ανάλογο του S-300 αγόρασε η Τουρκία

Το επιβεβαιώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Πεκίνο

Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την Δευτέρα στο Πεκίνο ότι “[είναι γεγονός» ότι η Κίνα θα προμηθεύσει στην Τουρκία ένα «πλήρες σύστημα πυραυλικής αεράμυνας» γνωστού με τα κωδικά στοιχεία HQ-9 το οποίο αποτελεί προωθημένη τεχνολογικά μορφή του ανάλογου συστήματος που «έχει εγκαταστήσει η Κίνα για την από αέρος προστασία της».
Η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά έκτοτε δεν υπήρξε καμιά δημόσια ένδειξη για την τύχη της.
Η Τουρκία αγνόησε τις διαμαρτυρίες της Ουάσιγκτον και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΝΑΤΟ οι οποίες «έφθασαν ακόμη και σε βαθμό απειλών για κυρώσεις», σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τυπου. Θα είναι η πρώτη χωρα-μελος του ΝΑΤΟ η Τουρκία η οποία προμηθεύεται από την Κίνα υψηλής τεχνολογίας πυραυλικό σύστημα.
Τούρκοι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι το κινέζικο σύστημα HQ-9 είναι αν όχι καλύτερο οπωσδήποτε ίσης αμυντικής ικανότητας του γνωστού αμερικάνικου Patriot και κατά«μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια φθηνότερο», έγραψε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία» του Πεκίνου.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube