REAL TIME |

Ιράκ , Ισλάμ 4 Μαρτίου 2015

H Τουρκία εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

H Τουρκία εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Τελικά, η Τουρκία, αφού πρώτα υποστήριξε την Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα και στη συνέχεια τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους –από τη μια για να ανατρέψει τον Άσαντ και από την άλλη για να εξαλείψει τα κουρδικά καντόνια της Ροζάβα (Β. Συρία)– μετά από τις εξελίξεις στο Κομπάνι και την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Κόμμα της Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που αποτελεί κλώνο του ΡΚΚ, υποχρεώθηκε να αλλάξει πολιτική και να υποστηρίξει και να συμμετέχει πλέον ενεργά τον πόλεμο που διεξάγει η συμμαχία κρατών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Μετά τη συμμετοχή του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Νετζντέτ Οζέλ, στη σύσκεψη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των χωρών της συμμαχίας στο Ριάντ, την 19η Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης, χθες η Τουρκία έστειλε δυο μεταγωγικά αεροσκάφη με φορτίο όπλων και πυρομαχικών στην κυβέρνηση της Βαγδάτης, ενέργεια που αποτελεί την πρώτη κίνηση της Άγκυρας σε αυτή την κατεύθυνση.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube